- KSOW 2014-2020
- Konkursy dla Partnerów KSOW
- Operacje realizowane przez Partnerów KSOW
- Pomoc Techniczna PROW 2014-2020
- KSOW 2007-2013
- Baza partnerów KSOW - formularz
- LGD w województwie łódzkim
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Smaki Ziemi Łódzkiej
- "Złota Grusza"
- Biuletyn KSOW Województwa Łódzkiego
- Publikacje
- Konkursy
- Publikacja "Inteligentny rozwój obszarów wiejskich"
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Darmowy wyjazd studyjny
Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach oraz Sieć na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich zaprasza do udziału w bezpłatnym wyjeździe studyjnym pn. „Innowacyjne metody promocji żywności tradycyjnej i regionalnej na przykładzie dobrych praktyk z woj. kujawsko - pomorskiego”, który odbędzie się w dniach 16-19.09.2019 r. na teren woj. kujawsko-pomorskiego.
Wyjazd studyjny organizowany jest w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020, Plan Operacyjny na lata 2018-2019.
Wyjazd skierowany jest do: rolników, przedsiębiorców, przetwórców, pracowników naukowych, doradców rolniczych, mieszkańców obszarów wiejskich oraz potencjalnych członków grup operacyjnych.
W programie:
Wykłady:
I. Wykład pn. „Przepisy prawa żywnościowego w kontekście produkcji w ramach krótkiego łańcucha dostaw. Bezpieczeństwo produkcji żywności fermentowanej”-
II. Wykład pn. „Bezpieczeństwo produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego – mleko i produkty mleczarskie”
III. Wykład pn. „Bezpieczeństwo produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego – mięso i produkty mięsne”
IV. Wykład pn. „Możliwości finansowania grup operacyjnych w ramach działania "Współpraca" objętego PROW 2014-2020”
Wizyty studyjne:
1. Wizyta w Zakładzie Sadowniczym – Wojciech Klimkiewicz – Wtelno - wpisany na listę Dziedzictwa Kulinarnego oraz członek w Spiżarni Kujawsko-Pomorskiej.
2. Wizyta w Polder – producent kajmaków – wpisany na listę Dziedzictwa Kulinarnego oraz członek Spiżarni Kujawsko-Pomorskiej.
3. Wizyta w Olejarni Świecie – Świecie nad Osą – wizyta wraz z degustacją oraz spotkanie z Panią Ewa Grewling ze Spiżarni Kujawsko-Pomorskiej.
4. Wizyta w Gospodarstwie Specjały Spod Strzechy – Józef Siadak – Dolny Lubicz.
Każdy uczestnik otrzyma bezpłatne materiały szkoleniowe.
Więcej informacji:
Anna Lichman – główny specjalista ds. innowacji
e-mail: a.lichman@lodr-bratoszewice.pl
tel. 797 187 074